Siirry pääsisältöön

Mikä ihmeen Pesco-ovo-lacto vegetaristi?


Heippa! Pohdiskelin tässä, että siitä on jo kulunut viisi vuotta kun rupesin Pesco-ovovegetaristiksi. Mitä tunteita se minussa herättää? Silloin viisi vuotta sitten, kun halusin ruveta kokeilemaan minkälaista olisi olla kasvissyöjä, niin pohdiskelin, että minkälainen kasvis syöjä? Termejä ja nimiä on niin paljon.

On Vegaani, Pesco-ovo vegetaristi, Lakto-ovovegetaristi, jne.... Olin vähän niin kuin "hukassa" siltä minusta tuntui. Kunnes keksin sen, että haluan olla Pesco-ovovegetaristi. Mitä se sitten tarkoittaa? No se on sitä, että syö kasvisten lisäksi kalaa, mutta ei maito tuotteita. Päätin, että en voisi luopua maitotuotteista kokonaan, vaan pikku hiljaa, noh nyt on kulunut viisi vuotta, eikä se oikein ole onnistunut, sillä edelleenkin käytän maito tuotteita. Olenko nyt sitten Pesco-ovo-lackovegetaristi, vai ihan vai Pesco-ovovegetaristi? En halua määritellä kasvissyöntiäni, vain jonkun nimen perusteella, sillä eihän siitä nimestä kukaan mitään ymmärrä, ja jos sanon, että ota itse selvää, niin eihän kukaan ota, joten on helpompi vain selittää se  suoraan, sanomatta mitään muuta, mutta tämän viiden vuoden aikana, olen kohdannut niin haasteita, kuin helppojakin hetkiä.

Otetaan vaikka esimerkiksi tuo viime kesän (05.06-14.06.19) Etelä-korean reissu, sillä olin lukenut siitä, että koreassa on vaikea kasvissyöjän saada kasvisruokaa, sillä siellä pidetään lihasta ja se on pääosassa ruoan kanssa. Olin väärässä, siellä oli jopa helpompaa löytää kasvisruokaa, kun tiedosti asian ja oli avoin kertomaan siitä. Kävimme monessa paikassa syömässä, ja siellä sai vaihtoehtoisena ruoka kasvisruokaa, joka oli helpotus, koska olin pohtinut, että mitä sitten, jos en saa koko matkalla kuin lihaa?


 Aluksi täällä suomessa oli vaikeaa mennä kavereideni kanssa syömää, sillä he söivät lihaa ja minä kasviksia, mutta pikkuhiljaa hekin ovat tottuneet ajatukseen, ja nyt on paljon helpompaa, sillä valitsemme paikan jossa saa kumpaakin vaihtoehtoa. Kasvisyöjänä on antoisaa, ja olen saanut jopa tämän viiden vuoden aikana yhden kavereistani vähentämään punaista lihaa, joka on jo saavutus.

Mutta millä muulla tavalla, tuo kasvissyöjän elämä näkyy?, esimerkiksi kaupassa käydessä yritän, huoh yritän ostaa enemmän kasvis ruokia ja levitteitä, ja haluaisin perehtyä enemmän siihen mistä tuotteet ovat peräisin, tai ovatko ne eettisesti tuotettuja? Siitä puheen ollen käytän The bodyshopin ja Lushin tuotteet, joita rakastan, ja ne ovat eläin kokeettomia ja vegaaneja tuotteita. Tavoitteeni olisi pikkuhiljaa, alkaa katsomaan vähän muidenkin tuotteiden eettisyyttä ja siirtyä vähentämään turhaa ostamista ja muovinkäyttöä/kulutusta.

Tulevaisuudessa haluaisin enemmän tehdä maukkaita kasviruokia kotona, ja löytää luotto kasvisravintoloita, joita voisin suositella.
Haluaisin myös, enemmän/tarkemmin perehtyä siihen miten, ja mistä kasviksista saisin tarpeeksi vitamiineja sekä proteiineja, ja mitkä ovat kasvissyöjän tärkeimpiä aineita mitä hän tarvitsee?. Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa.
Linkit:



Kommentit

  1. Kiva juttu!! Tosi selkee ja helppo lukee ja ymmärtää. Tsemppiä tuleviin haasteisiin.

    VastaaPoista
  2. Kiva ja mielenkiintoinen kirjoitus! :) Mielestäni teksti kannattaisi pilkkoa pienempiin osiin, että olisi kappalejaot. Lisäksi voisi olla vähän enemmän kuvia. :) Esimerkiksi kuva siitä, miltä sun ruoka-annokses näyttää. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

K- Beauty ja 10 kohdan ihonhoito rutiini

Hei halusin jakaa teille innostukseni joka sain inspiraation kukkasen aicon tapahtumassa, joka oli noin  muutaman viikkoa sitten Helsingissä. Kävimme kuuntelemassa luentoa K-Beautyn 10 ihonhoito rutiinia ja se oli huisin mielen kiintoinen, sain siitä sellaisen insipiraation, etä pakko oli kokeilla sitä itsekkin, sillä olen suuri Korea kosmetiikan ystävä. Tilaan kaikki tuotteeni suoraan, Bearel nimisestä kaupasta, joka taitaa olla suomessa ainoa suomalainen maahantuoja. Palataampa siihen että millainen minun 10 kohdan ihonhoito rutiini on ja millaisia tuotteita siihen kuuluu. Rutiiniin menenee illalla noin 10.15 min, joten se kannattaa tehdä enne nukkumaan menoa, jotta yövoide kerkeää koko yön vaikuttaa naamalla. 1. Puhdista meikki öljyllä. En käytä paljoa meikkiä, joten tätä en koe tarpeelliseksi tehdä. 2 . Puhdista iho vaahdolla tai geelillä.  Tähän käytän holika Holikan Aloe Facial geeliä 3. Kuori iho.   Kuorin ihoa Lorealin Smooth Sugars kuorintavoiteella.  4. Py

Myyrä tuliaiset Prahasta

Sain äidiltä ja mun siskolta Prahasta tuliaisia, jossa he kävivät viimeviikolla. sain ihan sinisen myyräyöpaidan, myyrä on niin suloinen. Se sopii todella hyvin pelkästää yöpaidaksi, tai voi sitä käyttää normaalisti t-paitana jos haluaa. Sain myös ihana myyrämukin, josta on sitten hyvä juoda kaikenlaista. Eipähän mene sekaisin perheen muiden mukien kanssa. Mukin toisella puolella on tyhjän potkulaudan kuva, mutta erityisesti pidän tästä kuvasta jossa myyrä on potkulaudan kyydissä. Sain myös myyrä avaimenperän, johon on nyt hyvä laittaa avaimet roikkumaan. Avaimenperiä ei voi koskaan olla likaa, eikä varsinkaan näin suloisia avaimenperiä. Sain myös tällaisen pienen myyrän jolla on siniset housut, se on älyttömän suloinen. Tykkään myyrästä todella paljon. Sain myös myyrä pillimehua ja jotain ihmeellistä c-vitamini myyrä mehua